Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam
vrijdag, 12 mei 2017 06:28

Wielerclinic met topwielrenster

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wil je kennismaken met wielrennen? Dan is woensdag 24 mei dé dag om het te proberen! Van 19.00 uur tot 20.00 uur komt namelijk voormalig topwielrenster Iris Slappendel op sportpark Weydehoecki in Lekkerkerk langs om een clinic te geven.

“Op mijn 16 e begon ik met wielrennen en al snel vond ik het trainen en het rijden van wedstrijden hartstikke leuk”, vertelt Iris. “Wat begon met trainen bij Wielervereniging de Waardrenners groeide uit tot een carrière als professioneel wielrenster. Na tien jaar op het hoogste niveau meegedaan te hebben en mooie prijzen te hebben gewonnen- ik was onder andere Nederlands Kampioen in 2014- ben ik eind 2016 gestopt als professioneel wielrenster. Nog steeds ben ik vaak op de fiets te vinden en nu lijkt het me heel tof om het plezier dat ik op de fiets beleef over te dragen aan de jeugd.”

“Daarom nodig ik alle kinderen uit de Krimpenerwaard uit groep 6, 7 en 8 om op 24 mei met mij te fietsen. Ik geef een clinic op sportpark Wijdehoek in Lekkerkerk en daar kun je kennis maken met wielrennen op een echte racefiets. We gaan wat behendigheidsoefeningen doen op de racefiets en natuurlijk een klein wedstrijdje rijden. Daarnaast mogen jullie mij alles vragen wat je maar wilt weten!
Ik hoop jullie allemaal te zien op 24 mei om er een leuke avond van te maken!”

www.irisslappendel.com
www.wcdewaardrenners.nl