zaterdag, 03 maart 2018 17:48

‘Met elkaar kom je tot mooie dingen’

Kees Koutstaal is namens SVN parkbeheerder van de buitenaccommodatie Tiendweg-Oost in Lekkerkerk, oftewel de thuishaven van De Lekruiters. “Ik fungeer als schakel tussen de club en het servicepunt.”

“Ik kwam op een bijzondere manier in aanraking met dit vrijwilligerswerk”, grijnst Kees (68). “Toen ik na afloop van een toneelvoorstelling van De Rederijckers bij de garderobe op mijn jas stond te wachten sprak ik met Fred Wink (penningmeester van SVN, red.). “Ik was gestopt met werken en bood me als vrijwilliger aan bij SVN. Dat was ergens in 2013.”Voordien was ik werkzaam bij de Openbare Telegraafdienst en – later- bij KPN, waar ik op de financiële afdeling als controller actief was. Tja, beide banen hebben geen raakvlakken met het vrijwilligerswerk wat ik hier in Lekkerkerk doe. En misschien is dat ook wel het verfrissende aan waar ik nu mee bezig ben. De samenwerking tussen SVN en De Lekruiters verloopt op een zeer prettige wijze. Daarnaast heb ik binnen SVN te maken met een ploeg gezellige mensen. Ook mooi: ik heb de sinds ik hier als vrijwilliger actief ben veel nieuwe dingen geleerd. Het is prettig om je te blijven ontwikkelen, vind ik. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

De voorbije jaren stonden wat betreft sportpark Tiendweg-Oost voor een groot deel in het teken van de renovatie van het complex. “We hebben met elkaar iets moois neergezet”, weet Kees Koutstaal. “Een compleet vernieuwd terrein en een nieuw clubgebouw, bijvoorbeeld. Met dank aan al die helpende handen vanuit De Lekruiters en het bouwkundige voorwerk van onze SVN-ers Piet Dullaart en Henk Kooiman. Zo zie je maar weer: met z’n allen kun je tot mooie dingen komen.”