Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
maandag, 01 april 2019 15:37

Duurzaamheidsplannen? Zoek contact met SVN

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Tennis Club Lekkerkerk wil haar complex verder verduurzamen en heeft in Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) een gedegen partner gevonden om het project nader invulling te geven met de plaatsing van Led in de lichtmasten.

Namens SVN houdt energie-zorgcoördinator Kees de Gruijter zich met het project bezig. “De tennisclub vroeg SVN om te bemiddelen bij het aanvragen van een BOSA-subsidie. “Deze kan worden versterkt wanneer verenigingen hun sportpark willen verduurzamen en dekt 35 procent van de totale investering”, weet Johan Koutstaal, algemeen manager van SVN. “”Voor veel verenigingen is het ingewikkeld en tijdrovend om dergelijke regelingen te vinden én er gebruik an te maken. Het ontbreekt ze vaak aan vrijwilligers en de complexe regelgeving wordt vaak als lastig ervaren. In al die sutuaties is het handig om SVN te raadplegen. Wij zijn in principe inzetbaar voor alle buitensportverenigingen in de Krimpenerwaard en in onze regio de enige non-profit organisatie waar alle knowhow aanwezig is.”

TC Lekkerkerk heeft inmiddels de beschikking over veertig zonnepanelen. Daar komen straks dertig zonnepanelen én de van Led-verlichting voorziene masten bij. “In de huidige situatie bespaart de vereniging door het toepassen van duurzame energiebronnen al enkele duizenden euro’s per jaar”, wet Kees de Gruijter. “Met de nieuwe investering bespaart men in de nabije toekomst zo’n vijftig procent van de totale energiekosten. Dan praat je over serieuze cijfers!

De vier te vernieuwen lichtmasten krijgen elk twaalf kwalitatief hoogwaardige Led-armaturen. Ze vervangen de conventionele sportveldverlichting. In de masten zijn enkele kleine aanpassingen nodig, waaronder een aan te brengen printplaat. De montage van de Led-verlichting wordt door een professioneel bedrijf uitgevoerd. Voor de plaatsing van de zonnepanelen maakt TCL deels gebruik van eigen vrijwilligers.

De vergunning voor beide deelprojecten is inmiddels binnen. “Ik verwacht dat we binnen enkele maanden aan de slag kunnen”, zegt Kees de Gruijter. “Zo maken we met z’n allen ook deze club weer een stuk duurzamer.”

Wie gebruik wil maken van de duurzaamheisexpertise van SVN, kan contact opnemen met Johan Koutstaal, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.