Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
maandag, 08 april 2019 10:28

Nieuw: bijenhotel op Weydehoeck

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op sportpark Weydehoeck is sinds kort een bijenhotel gevestigd. Met dank aan een geslaagde aanvraag van SVN bij de Provincie Zuid-Holland. Het bijenhotel is geplaatst in het houten gebouwtje aan de westelijke rand van het sportpark.

Een belangrijke aanwinst, zeker voor wie beseft dat bijen het niet gemakkelijk hebben in deze tijd. Een bijenhotel is een door mensen gemaakte plek waar wilde bijen hun eitjes kunnen achterlaten. De moederbij zoekt in haar eentje een nestplaats in het bijenhotel. In elke cel legt ze een eitje. Dit doen ze bijvoorbeeld in holle stengels, zoals bamboe en riet of in gaatjes die in hout zitten.

Het plaatsen van een bijenhotel is een leuke manier om het leven van wilde bijen van dichtbij te kunnen volgen. Door gaten te boren in stukken hout en door holle stengels te bundelen en deze op een zonnige plek te hangen, kunnen verschillende bijensoorten getrokken worden. Al snel zullen metselbijen, behangersbijen en maskerbijen het hotel weten te vinden. @Groene Cirkel Bijenlandschap