Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
vrijdag, 24 mei 2019 13:37

Skateparkproject krijgt vervolmaking

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

“Supergaaf om te doen”, zeggen Noa van der Kuijl, Xante Legierse en Ilse Romeijn over het kunstproject van het Gemini College op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. Samen met beeldend kunstenaar Koost Konings en docente Kunstvakken Chloë de Leur legden drie meiden en verschillende schoolgenoten vrijdagmiddag de laatste hand aan hun graffiti-opdracht.

“We kregen vorig jaar van sportparkbeheerder SVN het verzoek of we het skatepark wilden verfraaien”, vertelt Chloë de Leur. “De leerlingen van onze kunstklassen kozen voor het thema ‘Galaxy’ en zijn er vervolgens mee aan de slag gegaan. Een jaar geleden brachten we met airbrushtechniek de eerste afbeeldingen aan. Vandaag maken we de opdracht af.”

Delftenaar Joost Konings begeleidt de groep en s mallen makend en adviserend aanwezig. “Een erg leuke opdracht”, zegt hij. “Ik kwam met het Gemini College in aanraking door een docente van die school. Zij nam contact met me op omdat ze haar dochter voor haar verjaardag een airbruscursus wilde geven. Die cursus heeft ze bij mij gevolgd. En van het een kwam het ander. De school vroeg me of ik samen met de tweedeklassers ook borden wilde schilderen in de aula. Verder ben ik op het Gemini College geweest om een graffiticursus te geven en het maken van een muurschildering te begeleiden. Erg leuk om te doen. En nu sta ik hier in de buitenlucht op het skatepark; ook weer zo’n mooi project.”

Xante Legierse kan het beamen. “Het is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook gaaf dat je met z’n allen iets tastbaars achter laat waar de jeugd in Lekkerkerk van kan genueten.” Dat vindt Noa van der Kuijl ook. “Ik volg de kunstlessen op school sowieso al met heel veel plezier”, zegt ze “De praktijk is minstens net zo leuk. Ik ben zeker van plan om in de kunst verder te gaan. Ooit hoop ik naar de Kunstacademie te gaan.” Ilse Romeijn kiest voor een toekomst als verpleegkundige. “Maar dat neemt niet weg dat ik heel veel plezier beleef aan dit project. Door te dóen leer je de technieken. Dat is het mooie ervan.”

De datum voor de officiële opening van het vernieuwde skatepark moet nog worden vastgelegd. “We gaan een goed moment kiezen”, zegt Chloë de Leur. “Want we willen dit mooie proiect wel ‘vieren’ met elkaar en met collega’s, ouders en andere belangstellenden.”