Komende activiteiten

MTB Veldtoertocht
09 nov 2019
09:00 -


MTB Veldtoertocht
10 nov 2019
09:00 -


Jaarbijeenkomst SVN
15 nov 2019
17:00 - 19:30


Reanimatiecursus
27 nov 2019
19:00 - 22:00


Reanimatiecursus
28 nov 2019
19:00 - 22:00


Reanimatiecursus
03 dec 2019
19:00 - 22:00


Waardzaam Fairtrade
vrijdag, 21 juni 2019 14:11

Duurzaamheid & Sport: het kan zoveel zuiniger

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

'Duurzaam & Sport'. Dat thema stond donderdagavond 20 juni centraal tijdens een door SVN (Servicepunt Verenigingen Nederlek) georganiseerde avond voor  bestuurders van Krimpenerwaardse sportverenigingen en sportaanbieders.

In het clubgebouw van sportpark Weydehoeck werden de aanwezigen uitgebreid bijgepraat en voorgelicht over het duurzaam runnen van een sportaccommodatie. Te beginnen door Kees de Gruijter, binnen SVN actief als energie-zorgcoördinator. Hij liet aan de hand van voorbeelden zien hoe je als bestuur het energieverbruik van je accommodatie kunt monitoren. Arjan van der Velden, voorzitter van de Ammerstolse Tennisclub 't Veldje vertelde de bezoekers over hoe zijn vereniging vijf jaar geleden haar nieuwe tennispark duurzaam inrichtte en daar heden ten dage de vruchten van plukt.

Lezing

Ook interessant was de lezing van Koen Koperman namens Komatic, een in duurzaamheidsoplossingen gespecialiseerd bedrijf uit Breda. Hij nam de aanwezigen mee naar de wereld van innovatieve en energiebesparende verwarmingsmethoden . "Veel clubs schatten hun energiekosten te laag in", aldus Koperberg. "De praktijk valt daardoor vrijwel altijd tegen. Het is goed om na te denken over systemen die de kosten drukken én betaalbaarder zijn dan de traditionele en zeer inefficiënte cv. Warmtepanelen, verwarmingsfolie, een thermodynamische warmtepomp, een ionisatie cv-pomp; het zijn bewezen voorbeelden van hoe het óók en vooral béter kan. De besparingen zijn spectaculair. Het kan dus zoveel zuiniger."

Sportconvenant

Johan Koutstaal, algemeen manager van SVN, liet weten dat WaardZaam (de regionale club van bedrijven die duurzaam ondernemen) voornemens is om ook sportverenigingen uit te nodigen zich aan te sluiten en het energieconvenant te ondertekenen. Daarmee onderschrijven ze de ambitie om 10 procent energiereductie te realiseren. Daarnaast wil SVN voor alle sportverenigingen in de Krimpenerwaard vraagbaak zijn als het gaat om duurzaamheid. "We willen onze kennis graag delen en verenigingen helpen. Voel je welkom om contact met ons op te nemen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.."

Laatst aangepast op vrijdag, 21 juni 2019 14:16