Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
donderdag, 27 februari 2020 14:07

Duurzame mobiliteit centraal bij ontbijt

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Steeds meer bedrijven denken na over de vraag hoe ze hun mobiliteit duurzaam kunnen organiseren. WaardZaam en De Verkeersonderneming  helpen hen daarbij met een ontbijtbijeenkomst met tips én een workshop.

De gratis toegankelijke bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 maart van 07.45 uur tot 09.30 uur in het pand van Kd-Verkeer aan de Dorpsstraat 1 te Berkenwoude. Elske van de Fliert, mobiliteitsmakelaar bij De Verkeersonderneming, leidt het even smakelijke als informatieve samenzijn. " Ik geef praktische tips over hoe onderrnemers duurzame mobiliteit kunnen inzetten om de vitaliteit en de mobiliteit van de medewerkers te verbeteren én tegelijk de CO 2 uitstoot van het wagenpark te verminderen,"vertelt ze. "daarnaast maak ik inzichtelijk welke kostenbesparingen mogelijk zijn en welke kansen duurzame mobiliteit, zoals de nieuwe 'fiets van de zaak' regeling, biedt. Ook komen tijdens het ontbijt de mogelijkheden, zoals OV-probeerpassen, een 'e-bike probeerpool', een mobiliteitsscan en ondersteuning op maat aan bod."

Van de Fliert helpt bedrijven op  een enthousiasmerende en zeker ook pragmatische manier om hun mobiliteit duurzamer te maken. "In technische zin is het niet zo moeilijk om veranderingen door te voeren binnen je onderneming", weet ze."De grootste hobbel zit 'm vaak in het creëren van draagvlak voor een gedragsverandering. Met een goede stapsgewijze aanpak kun je het voor elkaar krijgen. Dat begint met de vaststelling van je vraagstukken op het gebied van duurzame mobiliteit. Vervolgens is van essentieel belang hoe je medewerkers er in staan en hoe je ze kunt interesseren voor het onderwerp. Als dat gebeurt is ga je je doel bepalen én de manieren hoe je je doel kunt bereiken. Tijdens de workshop neem ik de deelnemers mee in het raamwerk aan mogelijkheden en krijgen ze tools en tips om hun duurzame mobiliteitsplan tot een succes te laten uitgroeien. Tot de 'tools' behoren onder meer het 'OV-probeeraanbod' waarmee medewerkers twee keer vier weken lang gratis een OV-chipkaart ontvangen om zo het Openbaar Vervoer uit te proberen. Ook kan men kosteloos ervaren hoe mobiliteit werkt met gebruik van een E-bike. Daarnaast maakt Van de Fliert inzichtelijk bij hoeveel medewerkers de inzet van duurzame mobiliteit relevant is en denkt ze op maatwerkbasis mee over de praktische zaken waar een organisatie mee te maken krijgt na de keuze voor duurzame mobiliteit."

"Wat ik merk is dat steeds meer bedrijven stappen zetten op dit vlak en dat de medewerkers er erg enthousiast over zijn. Zij voelen zich gehoord én verantwoordelijk voor het succes. Fitte en gezonde medewerkers zijn bovendien productiever, ze verzuimen minder en ze zijn duurzamer inzetbaar. En dat allemaal in combinatie met de bijdrage aan het reduceren van de CO 2 uitstoot en het positieve imago van de onderneming. Voordelen aan alle kanten dus!"

Belangstelling om het ontbijt bij te wonen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.