Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
maandag, 04 mei 2020 12:17

Dansend de ruimte op sportpark Weydehoeck

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In tijden van Corona worden mensen soms extra creatief. Zoals Maaike Boon-Schep van Studio De Dansdroom. Zij gaat binnenkort op sportpark Weydehoeck te Lekkerkerk buiten-danslessen geven aan de jeugd.

“Op 12 mei is de eerste les”, vertelt ze. “Dan start om 16.15 uur de les in moderne dans en hebben we van 19.15 uur tot 20.15 onze groep ‘Modern Gevorderd. Vrijdag 13 mei staan er van 15.,00 tot 20.00 uur lessen op het programma voor onze musicalgroep, balletgroep en drie streetdancegroepen. Uiteraard is alles wél weersafhankelijk, maar dat lijkt me logisch als je buiten bezig bent.”

Maaike Boon-Schep heeft voor sportpark Weydehoeck gekozen omdat deze locatie haar dansschool letterlijk en figuurlijk de ruimte biedt en daardoor aan alle voorwaarden voldoet die de overheid stelt aan jeugd(sport)initiatieven in coronatijd. “Bovendien ligt het complex iets af van een woonwijk en stoor je niemand als je danst op muziek. Een ideale plek dus.”

In overleg met sportparkbeheerder SVN heeft Maaike Schep een aantal maatregelen doorgevoerd die een goed en veilig verloop van de danssessies en alles daaromheen mogelijk maken. “Ouders mogen niet op het terrein komen. Ook het clubhuis en de kleedkamers blijven gesloten. Daarnaast korten we de lessen iets in waardoor de deelnemers rustig en gestructureerd het sportpark in en uit. Kortom: een duidelijk plaatje.”

De kinderen die zijn aangesloten bij Studio De Dansdroom verheugen zich net als Maaike Boon-Schep op het moment waarop ze elkaar weer live zien. “De voorbije weken onderhielden we contact via mail, whatsapp en videofilmpjes waarop ik leuke ideeën en lesjes liet zien. We hebben dus niet stilgezeten met z’n alleen. Maar elkaar ‘in het echt’ zien is toch leuker. Dat gaat binnen kort gelukkig weer gebeuren.”

Meer info over Studio De Dansdroom of een gratis proefles afspreken? Stuur een mauiltje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.