Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
vrijdag, 05 juni 2020 13:54

‘All time record’ zonnepanelen Weydehoeck

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De maand mei 2020 heeft op sportpark Weydehoeck alle records gebroken qua energieopbrengst van de zonnepanelen. “4500 kilowatt/uur”, stelt SVN’s energie- en duurzaamheidscoördinator Kees de Gruijter tevreden vast. “Zo’n score is er de voorbije vier jaar nog nooit geboekt!”

Het ‘all time record’ kon geboekt worden door een combinatie van factoren. “In de eerste plaats was mei 2020 uitzonderlijk zonnig”, weet Kees de Gruijter. “Daarnaast blijkt onze installatie uitstekend te werken. Dat zijn prettige constateringen hoor!”

Het succes van ‘Weydehoeck’ stimuleert SVN om ook op andere sportparken zonnepanelen te plaatsen en het op het gebied van energie selfsupporting te maken. Zo wil men op het dak van het te realiseren ‘boulodrome’ van sportpark Tiendweg-West te Lekkerkerk 420 à 440 zonnepanelen gaan plaatsen. De financiering van het totaalplan is al rond. “Jeu de Boules Vereniging Nederlek en SVN zijn er klaar voor om de plannen in praktijk te brengen”, weet De Gruijter. “Daarnaast is SVN bezig om op het gebied van verwarming nieuwe wegen in te slaan die behalve een mooie opbrengst ook duurzaamheid garanderen. Fred Wink en Johan Koutstaal zijn op bevlogen en kundige wijze bezig om een goede business case te componeren. Betaalbare duurzaamheid zogezegd. Goede ontwikkelingen met het oog op de toekomst én de toekomstige betaalbaarheid van sport in de Krimpenerwaard.”