Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
woensdag, 01 juli 2020 14:36

Dirk Korevaar: het waren tien mooie jaren

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dirk Korevaar heeft na tien jaar een punt gezet achter zijn vrijwilligerswerkzaamheden voor SVN.

“Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, maar nu wordt het tijd voor andere dingen zoals wandelen en proberen meer tijd door te brengen met de familie in het algemeen en ons kleinkind in het bijzonder”, glimlacht de 68-jarige Lekkerkerker.

“Terugkijkend mag ik vaststellen dat ik een gigantisch leerproces heb doorgemaakt dankzij SVN en de verenigingen voor wie ik me mocht inzetten”, klikt Dirk terug. “Toe ik in 2010 begon wist ik eigenlijk van toeten noch blazen op het gebied van sportparkbeheer. Gaandeweg heb ik me mogen ontwikkelen en ervaring opgedaan. Ik heb als sportparkcoördinator leren ontdekken wat er bij komt kijken om sport te laten uitoefenen. Daar hebben veel mensen geen weet van. Mijn respect voor alle clubvrijwilligers is groot. Ik neem mijn pet diep voor ze af. Als deze mensen er niet zouden zijn, was sportbeoefening ónmogelijk.”

Dirk Korevaar had een groot deel van het voorbije decennium sportpark Tiendweg-West namens SVN onder zijn hoede. Ook was er een periode van ‘dubbel draaien’, omdat na het overlijden van collega- SVN vrijwilliger Peter van Krimpen een coördinerende rol op sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek (de thuishaven van vv Dilettant) vacant was.

“SVN stelt zich ten doel om de verenigingen zodanig te ontzorgen dat de clubs zich kunnen concentreren op hun leden én hun sportbeoefening”, weet Dirk Korevaar. “Ik heb daar mijn steentje aan geprobeerd bij te dragen. Vaak ging dat goed, soms ook niet; maar dat is inherent aan dit soort bezigheden, hè. Ik ben geen ‘grootse daden’ verricht, maar heb me vooral ingezet om ervoor te zorgen dat dingen bleven draaien. De grote projecten waren voor Piet Dullaart en Henk Kooijman, onze ‘technische SVN-ers’. Twee echte professionals met hart voor de clubs én de sport. Zij vormen een mooi onderdeel van de degelijke organisatie die SVN al jaren is. Ik kan dan ook iedereen aanbevelen om zich als vrijwilliger bij SVN aan te melden.”

Positief is Dirk Korevaar ook over de toekomst van SVN. “Onze organisatie heeft zich inmiddels wel bewezen in de West-Krimpenerwaard, vind ik. Het model waarmee we werken is er één van korte lijnen. Verenigingen weten meteen bij wie ze moeten zijn met een vraag of een probleem. Gemeente Krimpenerwaard buigt zich de komende tijd over harmonisatieplannen en de Sportnota. SVN zou in de toekomst een belangrijke rol kunnen spelen in de uitrol daarvan. De ervaring en de knowhow zijn er! Ik ben in ieder geval trots dat ik deel heb mogen uitmaken van dit team en wens mijn opvolger Henk Kooijman op sportpark Tiendweg-West veel plezier en succes toe. Het waren tien mooie jaren.”