Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
zondag, 27 oktober 2019 12:42

Fairtrade-week in Krimpenerwaard

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Van maandag 28 oktober tot en met maandag 3 november is het ‘Fairtradeweek’ in de Krimpenerwaard.

Doel van Fairtrade is dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke beloning krijgen voor hun producten. Bij Fairtrade wordt de tussenhandel zoveel mogelijk uitgeschakeld.

Tot en met maandag 3 november wordt er extra aandacht besteed aan eerlijke handel. Er zijn acties met Fairtrade-producten in de supermarkten en ook de Wereldwinkels besteden er aandacht aan. Je kunt de Fairtrade-foodproducten herkennen aan een keurmerk, waarvan de bekendste Max Havelaar is. De Fairtrade-week wordt tweemaal per jaar gehouden, in mei en eind oktober.

De gemeente Krimpenerwaard is sinds begin 2018 Fairtrade-gemeente. Dat is te zien op de toegangsborden als je de gemeente binnenrijdt en wordt vertaald in Fairtrade koffie en thee op gemeentelijke locaties. Om Fairtrade-gemeente te worden moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden, zoals eerlijk inkopen, voldoende bedrijven die Fairtrade-producten gebruiken en er moeten activiteiten georganiseerd worden om Fairtrade te promoten. Voor dat laatste is een speciale werkgroep opgericht, die onderdeel uitmaakt van Stichting WaardZaam. De werkgroep bestaat momenteel uit vijf personen uit diverse kernen van de gemeente. Men zoekt uitbreiding. Wie interesse heeft kan een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zie voor meer informatie: www.fairtradegemeentekrimpenerwaard.nl