Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
zaterdag, 21 november 2020 15:35

Blije uitdeelactie op sportpark Weydehoeck

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een flinke groep statushouders uit Lekkerkerk werd zaterdag op sportpark Weydehoeck aangenaam verrast met nuttige spullen zoals matrassen, ledikanten, tv-meubels etc. De artikelen waren afkomstig van de webwinkel Perfect Home Shop.

Helma de Jong (van Krimpenerwaard Intercultureel) zette de uitdeelactie op en coördineerde deze met hulp van een groep vrijwilligers. “Via een medewerker van Perfect Home Shop werd ik geattendeerd op het feit dat het bedrijf nog prima bruikbare retourartikelen beschikbaar had voor mensen met een achtergrond als vluchteling. Daarbij moet je denken aan matrassen waar het beschermende plastic van is beschadigd geraakt of dozen die open zijn gemaakt en daarna teruggestuurd. Voor de webshop zijn deze pakketten niet meer te verkopen, en dat was voorheen een reden om ze te vernietigen. Zonde natuurlijk, zeker als je weet dat er mensen zijn die deze spullen heel hard nodig hebben.”

Tientallen statushouders gaven zich op voor de uitdeelactie. Zaterdagochtend kwamen ze coronaproof op sportpark Weydehoeck langs om de artikelen in ontvangst te nemen. “Geweldig dat sportparkbeheerder Stichting SVN deze ruimte beschikbaar stelde voor opslag en uitgifte”, zegt Helma de Jong. “Toen ik Johan Koutstaal belde, was het zó geregeld! Top dat je op zo’n fijne manier kunt samenwerken aan een goed doel. Dat geldt zeker óók voor de geweldige geste van Perfect Home Shop! Afgaande op de vele blije reacties zijn de spullen heel goed terecht gekomen. We kijken terug op een fijne ochtend en hopen deze actie een paar keer per jaar te kunnen herhalen.”

Laatst aangepast op zaterdag, 21 november 2020 15:37
Meer in deze categorie: « Wielerparcours steeds wat dichterbij