Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
dinsdag, 20 augustus 2019 13:09

Boezemtoernooi: boule-plezier voor iedereen!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Altijd al eens willen weten of jeu de boules iets voor je is? In dat geval is het Boezemtoernooi van JBV Nederlek iets voor jou! Op zaterdag 31 augustus wordt het evenement van 10.30 uur tot 16.30 uur gehouden op sportpark Tiendweg-West in Lekkerkerk. Meedoen kost 10 euro per koppel.

Ton Gernette is één van de drijvende krachten achter het Boezemtoernooi én enthousiast beoefenaar van pétanque, zoals jeu de boules ook wel wordt genoemd. "Ik werd twintig jaar geleden samen met mijn vrouw lid van JBV Nederlek", vertelt hij. "Een buurman beoefende de sport al en vroeg me om eens mee te gaan. Dat was het startsein voor een hartstikke leuke hobby. Het leuke van jeu de boules is dat je lekker in de buitenlucht bezig bent, door het spel in beweging blijft en er gezellige mensen treft. Mooi is ook dat je jeu de boules op elk niveau kunt beoefenen. Iemand die kennis wil komen maken en alleen 'camping-ervaring' heeft, kan na een korte instructie over spelregels en techniek al meteen aan de slag.En wat veel mensen ook prettig vinden: als je recreatief lid bent van onze vereniging kun je komen spelen wanneer jóu dat uitkomt."

Het Boezemtoernooi van 31 augustus brengt een mooie mix van wedstrijdspelers, recreanten en beginners op de been. "Mensen zonder ervaring kunnen zich als koppel ('doublet') of individueel inschrijven. In dat laatste geval zorgen wij voor een speelpartner.", vertelt Ton Gernette. Aanmelden kan op de toernooidag zelf vanaf 09.30 uur of van te voren via On Tip, de website www.jbvnederlek.nl of telefonisch 06-52461549 of 0180-662494. We hopen uiteraard op flink wat belangstelling en hebben al de nodige inschrijvingen binnen van onze eigen leden, mensen van andere clubs en jeu de boulers die buiten de bond om spelen. Voor mensen zonder jeu de boules-ervaring hebben we gratis ballen beschikbaar. En natuurlijk zijn er prijzen te winnen! Zo spelen we om de felbegeerde Boezembokaal, gesponsord door Tankstation De Boezem uit Lekkerkerk. Maar het aller belangrijkste aan het toernooi is het plezier dat je er met z'n allen aan beleeft. Je speelt je partij en praat daarna onder het genot van een drankje lekker bij. Het belooft sowieso een gezellig drukke dag te worden op ons sportpark aan de Tiendweg-West 15, want s' middags spelen vv Lekkerkerk en Dilettant hun bekerderby Kortom: plezier verzekerd!"