Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
donderdag, 19 september 2019 15:56

Jonge Rembrandts op Weydehoeck

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Aan het eind van de middag is er voor veel kinderen geen fijner geluid dan de schoolbel. Hét signaal dat je naar buiten mag en zelf je tijd kunt gaan invullen.

Hoe anders is het deze woensdagmiddag in het clubgebouw van sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk bij les 1 van het sterprogramma 'Rembrandt'.van Gemini College en Atelier Lokaal! De leerlingen proberen hun verblijf zo lang mogelijk te rekken. En dat heeft alles te maken met de inhoud van het beeldende kunstproject. ": Dit is écht leuk", zegt Mikah Kalkman (12) terwijl hij zijn al deels bewerkte speksteen voorzichtig weglegt. "Ik twijfel nog wat het gaat worden. Ik zag in de vorm eerst een neushoorn, maar denk er ook serieus over na om een  spekstenen zonnebril te maken. Compleet met ogen die door 'het glas  heen kijken."

Het beeldhouwen met speksteen is één van de onderdelen van de vijf Rembrandt-lessen. "We gaan ook een eigen interpretatie van de Nachtwacht vormgeven, dieren schetsen, stillevens samenstellen en fotograferen en een bezoek aan het Rembrandthuis brengen compleet met een etsinstructie én zelf etsen", vertelt Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal. "De leerlingen hebben inmiddels al het kunstkabinet van Rembrandt bekeken. Ze zijn super enthousiast en dat is voor mij natuurlijk heerlijk werken. We zijn vandaag ruim twee uur met elkaar aan het werk geweest en al die tijd was 3er bij iedereen volledige concentratie. Dát noem ik nog eens een spanningsboog!"

Ina Hoeneveld heeft bewust gekozen voor sportpark Weydehoeck als werk- en leerlocatie. "Een ideale plek omdat je in alle opzichten de ruimte hebt", stelt ze tevreden vast. "Het clubhuis biedt meer dan voldoende plek om er zelfs met twee groepen tegelijk aan de slag te gaan en het grasveld en het terras nodigen uit om ook buiten actief te zijn. "Ik ben dan ook zeker van plan om hier in de toekomst vaker gebruik van te gaan maken. Daarnaast is de huur goed op te brengen en is het contact met verhuurder SVN uitstekend.

"De leerlingen van HAVO 1 van het Gemini College stoppen hun 'in aanbouw' zijnde kunstwerken ondertussen in de daarvoor bestemde kratten. Volgende week sessie 2. Ze kunnen bijna niet wachten!

Laatst aangepast op donderdag, 19 september 2019 16:01