Komende activiteiten

Geen evenementen
Waardzaam Fairtrade
donderdag, 16 juli 2020 18:19

Helemaal thuis bij De Lekruiters!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een jaar geleden verhuisde Nicole Verweij van Rotterdam naar Lekkerkerk. In haar nieuwe woonplaats meldde de paardenliefhebster zich meteen aan bij de lokale pony- en paardenclub De Lekruiters. Sindsdien is ze niet alleen verknocht aan haar nieuwe club, ze toont zich ook op bestuurlijk vlak actief als wedstrijdsecretaris.

Nicole Verweij en edele viervoeters; ze vormen al sinds haar prille jeugd een onlosmakelijke twee-eenheid. “Ik ben sinds mijn vierde intensief met paarden bezig”, glimlacht ze. “Ik denk dat de diepe liefde voor deze dieren voor elke pony- en paardenliefhebber herkenbaar is. Het is een positief virus waar je nooit meer van af komt, ha ha! Daarnaast is paardensport uniek, want noem mij één andere sport waarbij je zó intens samenwerkt met een dier. Van nature zijn paarden schuw en vertonen ze vluchtgedrag als je iets van ze wilt. Door vertrouwen te winnen en samen te werken krijg je waar je naar op zoek bent. Dat is zo mooi. Het kan leiden tot een vriendschap voor het leven.”

Nicole Verweij is heden ten dage actief in de dressuur. In haar jongere jaren kwam ze uit in het springen. “Ik was meer een gezellige amateur dan iemand die hoge ambities najoeg”, zegt ze. “Ik heb mijn sport altijd bij een vereniging in Nootdorp beoefend. En nu zit ik bij De Lekruiters. Hoewel ik het in mijn oude omgeving altijd prima naar mijn zin heb gehad, ben ik bij mijn nieuwe club extra gelukkig. Ik werd hier zó warm ontvangen! Iedereen is super aardig en toont betrokkenheid met elkaar. Dat vind je elders niet zo vaak in de Randstad. Mij deed het goed. Al vrij snel besloot ik me als vrijwilliger beschikbaar te stellen voor De Lekruiters. Nu ben ik wedstrijdsecretaris en lid van de commissie 2025 die de toekomstige verplaatsing van de vereniging naar een andere locatie gaat begeleiden. De kans is vrij groot dat we moeten verhuizen vanaf onze huidige plek aan de Tiendweg-Oost. Op zich willen we best een nieuw terrein waar we onze regiofunctie verder kunnen versterken. Dat zou mogelijk kunnen zijn op sportpark Weydehoeck. De wens leeft hier vurig om over een grotere bak te kunnen beschikken. Op de nieuwe locatie zou je die kunnen realiseren. Dat vergroot ook meteen onze mogelijkheden om grotere wedstrijden te organiseren. Voor de ‘zware’ dressuurklassen bijvoorbeeld heb je een bak nodig van 20 bij 60 meter. Die hebben we niet en dat beperkt je in je opties. Een verhuizing zou om die reden prettig zijn.”